Een groot succes mogen we het wel noemen!

Dorp coöperatie De Brug is een dikke maand geleden in actie gekomen voor de Oekraïense vluchtelingen. Onder het motto ‘Grenzeloos verbonden’ is aan de inwoners gevraagd om geld te storten of mee te haken aan hartjes die op kaartjes met de tekst ‘make love not war’ bevestigd worden en daarna verkocht voor het goede doel. Zie ons vorig artikel hierover. Daarnaast breidt de actie zich steeds verder uit en zijn er ruim 35 dames in het dorp druk aan het haken. Niet alleen om hartjes te maken maar ook om zorgenvriendjes te realiseren. ‘Zoveel enthousiasme hadden we niet verwacht, maar we zijn er ontzettend blij mee”, zegt buurtwerker Carla Yntema van Impuls Welzijn.

Door een extra oproep op Facebook zijn ook vanuit de rest van Nederland en zelfs België diverse zorgenvriendjes opgestuurd naar Gasselternijveen.

Inmiddels zijn er ruim 4000 hartjes gehaakt en heeft de actie al ruim 2000 euro opgeleverd.

Mensen die wol en/of schone knuffels over hebben, kunnen dit afleveren bij Dorine Aalders van Herberg Salomons aan de Vaart (via privé ingang) elk moment van de dag, de deur van de schuur is open! Mensen die mouwen willen breien of van knuffels zorgenvriendjes willen maken kunnen de wol en knuffels ophalen bij Dorine. Contact opnemen kan via 06-21666111 (bellen na 10:00 uur, appen kan altijd)

De makers van de zorgenvriendjes kunnen, als ze willen, er een kort briefje bijschrijven voor het kind die het ontvangt. De briefjes zullen worden vertaald in het Oekraïens, zodat de kinderen meteen een warm welkom krijgen.