IJsvereniging Oostermoer heeft zin in ouderwetse winter

Ze genoten in februari van dit jaar op en top toen er naar hartenlust kon worden geschaatst. Het gold destijds voor het bestuur en de leden van de Gasselternijveenster ijsvereniging Oostermoer. Ze konden dagenlang schaatsen en dat leverde natuurlijk veel plezier op. Het was immers al even geleden dat dit kon.

Als het aan het bestuur van de ijsvereniging ligt gaat dat dit schaatsseizoen ook weer gebeuren. Ze zijn ieder geval klaar voor een prachtig seizoen.

Sinds 2013 is de ijsbaan aan de Boerdijk gelegen, een doodlopende weg aan de rand van het dorp.
Met zicht op de molen is het op de prachtig gelegen 400-meterbaan goed toeven.

Een kantine is er dan wel niet, maar er komt straks een keet te staan die men als zodanig kan gebruiken. “Een prima oplossing”, zei voorzitter Bennie Everts. Hij vervult de rol van voorzitter sinds het begin van dit jaar en heeft veel voor de ijsvereniging over. “Dat was ook zo in 2012 toen er voorbereidingen werden getroffen een ijsbaan op
de huidige plek te creëren. Het Drentse Landschap werkte eraan mee en aan de Boerdijk ontstond de
400-meterbaan: een lang gekoesterde wens van de ijsvereniging en het dorp.

Everts weet zich deel uitmakend van een bestuur met hierin nog meer vertegenwoordigd Roelf Dijkhuizen, Albertha Ottevanger, Henk Reiling, Jos van Zelst, Erik Koudenburg, Henry de Graaf, Laura Spa en Bennie Everts. Spa en Everts hebben vorig jaar het stokje overgenomen van Douwe Duursma en Willem Trip. Everts hoopt op een prachtwinter: “We gaan ervan uit het dit seizoen een ouderwetse winter wordt die ons veel plezier zal brengen en dat onze leden blij zijn met deze prachtige baan.”

Bron: Week in Week uit / Gerry Grave