Al sinds 2008 worden er op de 2ha grote plantage van de Blauwe Bessen Boerderij blauwe bessen verbouwd. Deze worden gedurende de maanden juli, augustus en september geoogst en in de boerderijwinkel verkocht. Buiten het seizoen kunt u de blauwe bessen ingevroren of verwerkt in diverse lekkere producten kopen. En daarnaast worden er in het hele jaar door ook andere streekproducten in de boerderij verkocht en beschikt de boerderij over een groepsaccommodatie voor max. 56 personen.

De verwachting is dat de verse blauwe bessen vanaf 17 juli weer verkocht zullen gaan worden. Voor het plukken van de bessen zijn de plukkers afhankelijk van het weer, de blauwe bessen zullen snel bederven als ze bij nat weer geplukt worden en dus moet het droog zijn. De blauwe bessen worden met de hand geplukt en het streven is om gedurende het seizoen altijd verse blauwe bessen in de boerderijwinkel aan te kunnen bieden.

Twee maal per jaar, in mei en augustus, organiseert de Blauwe Bessen Boerderij een gezellige Boerderij-fair. Helaas kon deze afgelopen mei, vanwege het corona virus, niet doorgaan maar voor de fair op 9 augustus is er toestemming. In verband met extra te nemen maatregelen (ivm corona) wordt er dit keer wel een entreeprijs van €2.- gevraagd. De Boerderij-fair begint om 11:00 uur en eindigt om 16:00 uur. Parkeren is gratis.

U vindt de Blauwe Bessen Boerderij aan de Gasselterboerveen 30.

Bron: Week in week uit