Dankzij een gezamenlijke actie van vrijwilligers, schoolkinderen van ’t Kompas en J. Emmens en sociaal werkers komt Gasselternijveen een beetje in de feeststemming.

Carla Yntema is dorpswerker en vind het belangrijk om in deze donkere periode iets op touw te zetten waar veel mensen aan meedoen en wat alle bewoners bereikt.

De schoolkinderen hebben handjes gemaakt, geplastificeerd en er mezenbollen aan bevestigd. Samen met onze burgemeester Anno Wietze Hiemstra zijn de handjes afgelopen vrijdag huis aan huis gebracht door een groot aantal vrijwilligers.

De burgemeester bezoekt eerst in het appartementen complex Fennie Dussel en Ginie Deuring die gezellig samenzitten in de woonkamer van Fennie.”We steunen elkaar in deze tijd”, houden ze de burgemeester dapper voor. Even verderop belt Hiemstra aan bij Jan Mensies en vraagt hoe het bij hem gaat. Jan is blij met het cadeautje en vindt het geen gemakkelijke tijd. Gelukkig krijgt hij regelmatig bezoek van zijn dochter, maar verder is het toch wat eenzaam en saai.

Meer mensen hebben behoefte aan licht in deze donkere dagen. Het valt op dat in het dorp heel wat mensen de kerstversiering al hebben hangen. In de Tuinstraat hebben veel bewoners er echt hun best op gedaan.

We kunnen weinig ondernemen en weinig bij elkaar zijn, laten we het dan toch een beetje gezellig maken door de versiering alvast op te hangen.