Het Coronavirus zorgt voor rare tijden, waarin we als  DKC ’t Kompas te Gasselternijveen net als andere scholen gesloten zijn.

Natuurlijk zijn we wel open voor noodopvang voor kinderen van ouders met vitale beroepen. Die ouders geven dat minimaal een dag van te voren aan. Voor en na schooltijd worden de basisschoolkinderen opgevangen door medewerkers van Skid kinderopvang.

Onder schooltijd vangen op verschillende dagen de collega’s bij toerbeurt de Kompasleerlingen op. Zo ook gisteren. De kinderen nemen dan hun pakket ‘afstandsleren’, dat de leerkrachten samenstellen, mee. En gaan aan de slag met schrijven, rekenen en taal. Dat gebeurt niet alleen met pen en papier. De kinderen van groep 3 tot en met 8 werken ook op hun Ipad aan de opdrachten.

En wat doe je dan als je daar mee klaar bent tijdens de noodopvang? Naast buiten spelen, liedjes zingen, wordt er dan soms ook een kunstwerk gemaakt. Zie hier het resultaat van een hartenkreet, welke voor zich zelf spreekt, op een van de schoolramen aangebracht. We hopen dat iedereen gezond blijft en dat de school weer snel open mag.

Met vriendelijke groet,
Rob van den Berg, directeur