Het  is 17 maart 2021, Ruud belt “Carla; ik heb ze klaar hoor, wanneer gaan we ze wegbrengen?”

Ruud is vrijwilliger bij de dorpsmaaltijd in MFC de Spil in Gasselternijveen. Normaal gesproken koken we elke 3de donderdag van de maand voor rond de 35 personen maar ja, die Corona strooit nu al een jaar roet in ons eten! Geen maaltijden, dus niet gezellig samen koken!

“Dat mis ik nu echt het meest hè! Dat geeft zo veel voldoening, mensen blij maken met een lekkere maaltijd voor weinig geld. Voor iedereen bereikbaar die daar zin in heeft. En dan de lol die we samen hebben!! Dat is geweldig! Het is hard werken en we zijn na afloop echt wel moe! Ik ben al bijna 80 moet je weten. Maar het geeft ook heel veel energie” Aldus Ruud Joppe, de ‘chef-kok’ van de dorpsmaaltijd.

Toen Carla voorstelde iets lekkers te maken voor alle vrijwilligers die nu ook al een jaar thuis zitten, was Ruud meteen voor en had een mooi idee. Een heerlijke cake moest het gaan worden voor alle vrijwilligers en voor onze coördinator Carla IJntema natuurlijk, buurtwerker in GNV bij welzijnsorganisatie Impuls.

18 maart werden de cakes voorzien van een mooi kaartje met tekst van Dora (de vrouw van Ruud) en werden ze bij de vrijwilligers thuis gebracht door Ruud en Carla. Je moest die gezichten zien!! Verrast en blij!! En natuurlijk even gevraagd hoe het met ze gaat. We hopen dat we snel weer mogen gaan koken in de Spil, daar zijn we allemaal erg aan toe!!

“Maar voor nu wel een heleboel energie gekregen!! Daar kan ik weer even op teren” aldus Ruud.

De dorpsmaaltijd is één van de activiteiten die valt onder dorpscoöperatie de Brug. De dorpscoöperatie streeft naar een verbonden dorp, daar sluit deze activiteit heel goed bij aan!