Roken, overgewicht, ongezonde voeding en weinig beweging, we weten het allemaal, is slecht voor hart en bloedvaten. Maar toch nemen we bijna allemaal de risico’s voor lief en hebben we altijd wel een smoes of denken dat het alleen anderen overkomt en gaan gewoon door met onze slechte gewoontes. Maandagavond hebben we een heldere, duidelijke lezing gehad over de gevolgen van die gewoontes, waarvan wij denken dat het zo’n vaart niet zal lopen.

Mevrouw Diana Sloots en mevrouw Richardin Niewold, verpleegkundigen cardiologie Treant hebben ons, zonder bestraffende vinger of verwijten, op een zeer heldere manier de les gelezen over het ontstaan van hart- en vaatziekten speciaal bij vrouwen. Het is nog niet zo algemeen bekend dat bij vrouwen de symptomen van een hartaanval heel anders zijn dan de meer bekende die zich bij mannen voordoen en dat kan bepalend zijn voor de kans van overleven.

Het was alles met elkaar een zeer verhelderende voordracht zonder dat we het gevoel kregen, zoals de laatste tijd vaak het geval is, “ja hoor, mogen we dan helemaal niks meer?” Het is wel fijn te weten dat als het mis gaat, deze mensen, artsen, verpleging, ambulancepersoneel, altijd tot het uiterste gaan om de patiënten in leven te houden, daarvoor dank.

Hartstichting: Infolijn Hart en Vaten, 0900 3000 300