Op uitdrukkelijk verzoek van Dina hebben we een bezoek gebracht aan de studio van RTV Drenthe. Dina is een grote fan van de zender en dat liet ze te pas en te onpas weten. Ze kende alle presentatoren en het hele programma schema uit het hoofd.

RTV Drenthe is de regionale publieke omroep en rampenzender van de Nederlandse provincie Drenthe. Deze is ontstaan na de opsplitsing van Radio Noord (tot dan de regionale zender van Groningen en Drenthe) in 1989. De omroep is gevestigd in Assen, sinds 2004 in de voormalige Rijks Hogere Burgerschool aan de Beilerstraat.

We werden ontvangen met koffie en wat lekkers. Eerst werd een bedrijfsfilm getoond waarna we een rondleiding kregen door het gebouw. Op de redactie wordt het nieuws op de voet gevolgd en verzameld voor wat interessant is voor tv, radio, internet enzovoort. Hier ontmoetten we diverse bekende presentatoren van de tv.

We zijn in de radiostudio geweest waar Sophie Timmer bezig was een programma op te nemen voor de zondagmiddag. In de livestudio was de rechtstreekse opname voor Koffie en keuvelen met Wim.

Daarna zijn we naar de tv-studio geweest waar het nieuws altijd wordt opgenomen. Willy en Dina mochten even voor presentator spelen en lezen van de autocue.

Al met al een hele interessante morgen. RTV Drenthe bedankt.