Iedereen heeft wel verhalen en anekdotes in zijn hoofd. Verhalen die vaak naar buiten komen tijdens gezellige bijeenkomsten met familie of vrienden. Het zijn allemaal verhalen die als ze niet op schrift worden gezet en bewaard, verloren gaan.

In De Verhalenbrink werken inwoners van Aa en Hunze samen met de Historische Vereniging der Gemeente Gasselte en de bibliotheek aan verhalen over het heden en (recente) verleden van deze gemeente, zodat deze bewaard blijven voor de toekomst.

In de verhalenbrink komen diverse thema`s aan bod. Het eerste thema is “Het Boerenleven in
de tijd”. Daarmee zijn we nu zo ver dat we hierover een tentoonstelling kunnen organiseren. Een tentoonstelling van bescheiden omvang die gedurende een maand op een locatie is te bewonderen en vervolgens wordt verplaatst naar een andere locatie binnen de gemeente Aa en Hunze.

Op vrijdag 31 maart 10.00 uur is de feestelijke start van de expositie en de lancering van de website de Verhalenbrink. De start vindt plaats in MFC de Spil in Gasselternijveen.

De openingshandeling van de Verhalenbrink wordt verricht door wethouder Bas Luinge. Albert Buiting neemt je deze ochtend mee in de tijd en vertelt over het boerenleven.

U bent van harte uitgenodigd hier bij aanwezig te zijn. De expositie is te bezichtigen tot en met 28 april in MFC de Spil in Gasselternijveen.

Heeft u ook een verhaal of anekdote over het boerenleven en wilt u deze graag delen, neem dan contact op met Peter Sandberg, secretaris van de Historische Vereniging Gasselte: 0599- 51 28 86 of met Albert Buiting: 06-10 10 82 90.

Bron: Weekin-weekuit