Dorpscoöperatie de Brug heeft van gemeente Aa en Hunze tot 1 februari a.s. de tijd kregen om plannen te ontwikkelen m.b.t. ons gemeentehuis. Aangezien er ondanks alle inspanningen nog geen concrete oplossingen voorhanden waren heeft de Dorpscoöperatie het college en alle raadsfracties een brief geschreven waarin ze verslag hebben gedaan van hun inspanningen gedurende de laatste twee jaar.

Vele wegen zijn bewandeld en als laatste wilden ze nagaan of een “opgeknapt” gemeentehuis wellicht verhuurd kon worden en dat er achter het gemeentehuis gebouwd zou kunnen worden.

Op de valreep hebben zich twee partijen gemeld die samen met de dorpscoöperatie willen investeren in het oude gemeentehuis.

Het is nu aan de gemeente om een keuze te maken over de toekomst van het gebouw. Dat kan één van de door het dorp voorgestelde plannen zijn, maar de gemeente zou alsnog kunnen kiezen voor een open verkoop. In dat geval wil de dorpscoöperatie dat het gebouw enkel wordt verkocht op voorwaarde dat er betaalbare ouderenwoningen in komen.

Zie ook RTV Drenthe : Eindelijk concrete plannen voor gemeentehuis Gasselternijveen