In Gasselternijveen komen tussen de tien en twaalf tiny houses, in plaats van de eerder beloofde zes woninkjes. De gemeente Aa en Hunze heeft een nieuwe plek gevonden met meer ruimte voor de pilot met kleine huizen.

De tiny houses zouden komen op een lap grond aan de Schreierswijk, maar het plan verhuist nu naar een perceel langs de Markescheiding. Die grond heeft de gemeente onlangs gekocht.

De gemeente kiest voor de nieuwe locatie omdat de beoogde plek aan de Schreierswijk binnen de geluidszone van de aardappelmeelfabriek van Avebe ligt. Daarnaast zou de gemeente voor de oude plek een ontheffing van de Wet natuurbeheer moeten aanvragen. Dat zou tijd kosten en de gemeente met extra werk opzadelen.

Meer plaats

Bijkomend voordeel is dat er op het nieuwe perceel plaats is voor meer tiny houses dan in het oorspronkelijke plan. Meer huizen bouwen is volgens de gemeente ook een wens van het dorp.

Het plan is in 2021 gedacht door Dorpscoöperatie De Brug, de lokale dorpsbelangenvereniging, om iets te doen aan het gebrek aan betaalbare woningen in Gasselternijveen.

De gemeente hoopt dat de tiny houses er eind volgend jaar staan.

Bron: RTV Drenthe