In Gasselternijveen is grond beschikbaar voor het plaatsen van een groep Tiny Houses (kleine woningen). Omdat er in Groningen al volop ‘parken’ zijn gebouwd, heeft Gemeentebelangen Aa en Hunze zich georiënteerd om te ontdekken wat allemaal mogelijk is.

Raadsleden Bertus Reinders, Greet Oosterhuis, Piet Wolters, Rabbe Vedder en Rikus Harms hebben samen met kandidaat Paul Wolf Gasselternijveen,
Appingedam, Ten Boer en Groningen (Westpark) bezocht. Hier hebben ze goed rond kunnen kijken en bewoners kunnen spreken.

De dorpscoöperatie heeft vorig zomer al een voorstel ingediend bij het college van B & W om in ons dorp Tiny Houses te plaatsen. (vooral voor ‘starters’). Hoewel het voorstel op veel steun en sympathie van allerlei betrokken partijen mag rekenen, is er helaas nog steeds geen definitief besluit genomen.

Conclusie: er is een breed scala aan mogelijkheden! Het belangrijkst is om ‘grenzen’ vast te stellen. Laat je bewoners zelf beslissen of ga je voor vastgestelde modellen waar je uit kan kiezen.