Vandaag, woensdag 12 februari, streden zes teams van middelbare scholen uit Drenthe, Friesland en Groningen in Gasselternijveen op de boerderij van Agnes van de Ven om de Technasium Brandweer Award 2019-2020.  Op de finaledag presenteerden de overgebleven teams in marktvorm hun idee over hoe een brand in een veestal op een innovatieve manier voorkomen, bestreden of beperkt kan worden. De deskundige jury kijkt naar de meest vernieuwende en inhoudelijk goede ideeën, maar ook naar het prototype en de procesposter, waarin de wijze waarop de groep als team geopereerd heeft naar voren komt.

Opdracht

Er is steeds meer aandacht voor brandpreventie in veestallen. De Technasiumleerlingen kregen dan ook als opdracht om een zowel innovatief als technische voorziening, voorwerp, apparaat of systeem te ontwerpen. Met als doel veestalbranden te voorkomen, te bestrijden of te beperken.

Zes ideeën genomineerd

Op 13 scholen in de provincies Drenthe, Friesland en Groningen zijn afgelopen periode ruim 200 groepjes tweede klas leerlingen aan de slag gegaan met de brandweeropdracht. Na diverse voorrondes zijn zes teams overgebleven die vandaag, 12 februari, op de boerderij van Agnes van de Ven in Gasselternijveen streden om de Technasium Brandweer Award 2019-2020.

In de finale werd Drenthe vertegenwoordigd door teams van CSG Dingstede uit Meppel en het Roelof van Echten College uit Hoogeveen.

De strijd werd uiteindelijk gewonnen door de leerlingen van csg Liudger uit Drachten met ‘The Powder Box’!