Wil je beter lezen en schrijven in het Nederlands? Wil je een ochtend in de week gezellig praten met andere mensen? Kom dan naar de Nederlandse les op woensdagochtend in De Spil in Gasselternijveen. De lessen zijn gratis.

 We beginnen om 8.30 uur boven in een ruimte. We hadden een groep van zes personen, maar er zijn er nu drie gestopt. We zoeken daarom nieuwe mensen. Het maakt niet uit of je uit Nederland, Syriё, Eritrea of Oekraїne komt. Iedereen is welkom. 

We praten eerst over hoe het met ons gaat. Ook lezen we samen een stuk uit de krant. Daarna gaat iedereen aan het werk in zijn eigen boek, op zijn eigen niveau. Jij bepaalt zelf waar je aan werkt. Dat kan behalve taal ook rekenen zijn. Of werken met de computer. 

Om 10.00 uur is het tijd voor een kopje koffie of thee met wat lekkers. Rond 11.30 uur sluiten we af met een leuke woordpuzzel. 

 Theo Wortel van Drenthe College is de docent. Hij is niet streng. Hij wordt altijd geholpen door een van zijn geweldige vrijwilligers: Aaltje, Jelly of Grietje. 

 Kom langs op woensdagochtend en proef de sfeer. We zijn op 7 september begonnen. Eerst bellen met Theo voor meer informatie mag ook: 06-48527411. Graag tot ziens bij de taalgroep! 

Op dinsdagavond is eenzelfde taalgroep in de bibliotheek in Gieten. Die is van 19.00 tot 21.45 uur.