Dorpscoöperatie de Brug gaat in Gasselternijveen een steunactie voor het behoud van de lokale supermarkt, de Dagwinkel, op gang brengen.

Zoals bekend zijn de inwoners van Gasselternijveen e.o. allemaal uitermate tevreden over de Dagwinkel, waar ze elke dag van de week terecht kunnen voor allerlei (vergeten) boodschappen.

Nu dreigt echter het gevaar dat door allerlei (overbodige) regel- en wetgeving lokale supermarkten en misschien ook de Dagwinkel, moeten sluiten.

Het Vakcentrum, de landelijke organisatie voor zelfstandige retail ondernemers organiseert daarom een steunkaartenactie in een poging om na de verkiezingen de nieuwe regering op andere gedachten te brengen.

Dorpscoöperatie de Brug, die zich in het verleden beijverd heeft voor de komst en het behoud van de Dagwinkel, wil de actie graag ondersteunen en roept daarom alle inwoners van het dorp op om massaal mee te doen.

In week 35 wordt een steunkaart en een brief met tekst en uitleg huis-aan-huis bezorgd. De ingevulde actiekaarten kunnen t/m zaterdag 23  september a.s. ingeleverd worden in de speciale actiedoos in de Dagwinkel.