Wie worden sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg en trainer/coach van het jaar 2019?

Maandag 9 maart 2020 is het Sportgala Drenthe in het ATLAS Theater in Emmen. Iedere Drentse gemeente heeft een sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg gekozen. Deze winnaars zijn automatisch genomineerd voor het Sportgala Drenthe.

De topsport- en sportjournalistenjury kiezen samen met de (Drentse) bevolking de uiteindelijke winnaars. De stembussen zijn geopend van vrijdag 21 februari tot en met zondag 23 februari. Stemmen kan op www.sportgaladrenthe.nl.

De RTV Drenthe Publieksprijs is dit jaar voor de beste trainer/coach van Drenthe. Iedere sporter kon zijn of haar trainer/coach nomineren. De twee jury’s bepalen samen met RTV Drenthe de top 3. Het publiek kiest tijdens het Sportgala Drenthe de uiteindelijke winnaar. Hij of zij wint duizend euro, te besteden aan een maatschappelijk doel in de sport of bestemd voor opleidingsgeld binnen de club.

Alle genomineerden in de vier categorieën zijn te vinden op onze website. Hier kun je de prestaties van de sporters zien en stemmen op je favoriet. Het gaat om de prestaties geleverd in 2019.

Na het stemweekend worden de stemmen geteld. Alle genomineerden zijn uitgenodigd voor het Sportgala, daar wordt de top 3 en vervolgens de winnaar bekendgemaakt. De rode draad in het programma is het thema “coach van het jaar”. We trappen het gala dan ook af met drie topcoaches op het podium; Dick Lukkien, Joop Fiege en Alida Pasveer. Zij vertellen over hun passie, de successen en de hoogte- en dieptepunten in het vak van trainer/coach. Gerard Kemkers zal als presentator deze rode draad in het programma begeleiden. Hij presenteert het gala samen met Marijn de Vries.

Het Sportgala wordt mede mogelijk gemaakt door SportDrenthe, Provincie Drenthe, Rabobank Drenthe, mediapartners RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden en de gemeenten Hoogeveen, Emmen, Assen, Noordenveld, Aa en Hunze, De Wolden, Borger-Odoorn, Westerveld, Midden-Drenthe, Meppel, Coevorden en Tynaarlo.

Het Drentse publiek kan maandag 9 maart het Sportgala Drenthe live volgen via ons Facebookkanaal: Sportgala Drenthe