De bouw van de 44 windturbines, start komende weekt. Hoofdaannemer KWS begint dan langs vier lijnen met de aanleg van bouwwegen en het maken van opstelplaatsen voor hijskranen. Nabij de Drentse Mondenweg start de aanleg van een zogeheten vaarduiker. Deze week zijn de eerste aanwijzingsborden geplaatst voor het bouwverkeer.

Direct aanwonenden langs de bouwwegen kregen afgelopen weekeinde al een brief waarin de werkzaamheden en informatie-adressen staan vermeld. Die bouwwegen staan nu ook op kaarten vermeld op een speciale pagina op de website van het windpark.
Bekijk die pagina over het bouwprogramma hier.
Of bekijk hier de kaart met de bouwwegen en de startlocaties.

Blij
Algemeen directeur Wim Wolters is blij dat de bouw nu van start kan gaan. “Pas nadat de minister op 7 januari van dit jaar groen licht had gegeven voor zowel de eerste windmolen als de bouw van de overige 44, konden we plannen definitief maken. Bijna tegelijkertijd bereikten we een akkoord met de banken en toen konden we hard werken aan alle voorbereidingen. Ik ben blij dat we in maart kunnen starten. De bouw van de windmolens zelf is voorzien in de tweede helft van dit jaar.” 

Flyer
Komende week ontvangen belangenverenigingen, scholen, bibliotheken, buurthuizen etc. per post een flyer met details over de bouwlocaties en het bouwverkeer.
Bekijk die flyer hier.