Voetbalvereniging Gasselternijveen is amateurpartner van FC Groningen en als onderdeel van die samenwerking deed v.v. Gasselternijveen mee aan de sponsorloop, die de Trots van het Noorden organiseerde voor haar partnerclubs.

Met succes: de ca. 65 deelnemers aan de door v.v. Gasselternijveen op zaterdag 8 mei jl. georganiseerde sponsorloop liepen maar liefst € 4.290,- bijeen voor de club uit Nieveen !

Initiatiefneemster Ilona de Jonge, de secretaresse van de club, had een mooi en uitdagend parcours uitgestippeld, waarbij ook over de loopbrug over het water in het Hunzepark ‘gerend’ moest worden. Omdat de sponsorloop uiteraard corona-proof georganiseerd moest worden, vertrokken de deelnemers in kleine groepjes na elkaar. Voor de wachtenden waren er op het sportpark diverse leuke spelen georganiseerd.

Via sponsorloop.nl hadden alle deelnemers een persoonlijke actie-link ontvangen. Die kon vrij eenvoudig, bijvoorbeeld via WhatsApp, doorgestuurd worden naar familie, vrienden, buren, enz. Die konden zichzelf vervolgens zelf aanmelden via de link. Zo verliep dat onderdeel van de actie ook volledig corona-proof.

Naast de samenwerking met FC Groningen, werd de activiteit mede mogelijk gemaakt door sponsoring en medewerking van het HunzeOutdoor team, de Frisse Start subsidie van de provincie Drenthe en het stimuleringsbudget van de KNVB.

Deze subsidies hebben het mogelijk gemaakt om de sponsorloop extra leuk te kunnen organiseren. Dat heeft ongetwijfeld voor veel aanmeldingen gezorgd. Helaas konden de sponsoren en overige belangstellenden niet komen kijken bij de sponsorloop zelf, vanwege de coronamaatregelen die nog altijd gelden.

Ondanks dat was de actie een groot, sportief succes voor vv Gasselternijveen!