Woensdag 22 februari jl. is in MFC de Spil in Gasselternijveen (voorlopig) voor de laatste keer “Samen lekker eten !” georganiseerd.

Om het beëindigen van de wekelijkse warme maaltijd enigszins goed te maken, was er deze laatste keer een geweldig warm buffet klaar gemaakt voor de bijna 50 aanwezigen (deelnemers en vrijwilligers) en werden er na afloop nog aantal partijtjes bingo gespeeld, waarbij mooie prijzen (o.a. winkelbonnen bij de lokale middenstand) te winnen waren.

Het initiatief om gedurende de wintermaanden (november, december, januari en februari) de inwoners wekelijks een warme maaltijd tegen een kleine vergoeding aan te bieden, is een succes gebleken.

Hoewel de actie oorspronkelijk ontstaan was van uit de gedachte dat menig inwoner wel eens ‘krap bij kas’ zou kunnen komen te zitten, bleek gaandeweg dat ook verschillende inwoners (alleenstaanden en echtparen) de maaltijd gingen beschouwen als een leuke gelegenheid om eens gezellig samen te eten en elkaar beter te leren kennen.

Het initiatief “Samen lekker eten !” betrof een gezamenlijke actie van dorpscoöperatie de Brug, de Protestantse Gemeente GNV, de Voedselbank en de St. Maaltijdvoorziening.