Sinds 1 augustus heeft Gasselternijveen een koffie- en thee schenkerij. Aan de Baptistenkade nr. 32 kunnen gasten genieten van een lekker kopje koffie of thee, al dan niet geserveerd met een huisgemaakte lekkernij met streekproducten gebakken.

Streekproducten zoals; thee uit Anloo (ook voor losse verkoop), blauwe bessen van fam. van Loon, eieren van fam. van Erp, water (in flesje) uit Anloo, krentenwegge van Bakker Timmer en de meel komt van de molen zodra deze weer open gaat.

Jannie Dodde-Reiling heeft een sfeervolle plek gecreëerd in het voorhuis, de pronkkamer, van de Reiling Hoeve. Een huiselijk plekje vol sfeer en nostalgie waar vele oude prenten de wanden sieren en de oude bedsteeën als handige opslagruimte dienen.

Sinds 1775 woont hier de familie Reiling. 1e Baptist Roelof Jans Reiling is hier op deze plek geboren. Naast de boerderij stond ooit een schuurtje waar de mensen zich na de doop (onderdompeling) gingen omkleden. Ook werden daar diensten gehouden.

In de tuin een gezellig terras waar al veel voorbijkomende fietsers en plaatsgenoten een kopje hebben gedronken, genietend van de rust.

In de Reiling Hoeve zal vanaf oktober ook kleinschalig workshops bloemschikken gegeven worden door “Creatief Mandy” onder andere herfst- kerst en najaar stukken. Informatie volgt op ons Dorpsportaal.

De Reiling Hoeve is van april tot oktober geopend. Van woensdag t/m vrijdag van 10:30 tot 17:00 uur en in de weekenden van 11:00 tot 16:00 uur.

Van november t/m maart open op woensdag t/m vrijdag van 11:00 tot 16:00