….en zaai meteen een nieuwe!

In Gasselternijveen is het de dorpsbewoners niet ontgaan dat het voorjaar weer is begonnen door een leuke actie van dorpscoöperatie de Brug in samenwerking met welzijnsorganisatie Impuls, beide basisscholen in het dorp en de gemeente Aa en Hunze.

Alle kinderen van basisschool ’t Kompas en J. Emmens hebben een kleurrijke tekening ingeleverd. Door middel van een poster en filmpje, gemaakt door de schoolmaatschappelijk werksters van Impuls, werd de kinderen duidelijk wat er met de tekeningen gedaan werd. Ze werden in stroken gesneden, geplastificeerd en er werden hartjes van gemaakt. Voor ieder huishouden één, dus 860 stuks!

Deze hartjes, samen met een zakje tuinkers-zaadjes en een pluk watten vormden een tuinkers-kweek-pakketje.

Een paar vrijwilligers hielpen mee om (op afstand) alle enveloppen hiermee te vullen. Helaas konden we niet met veel mensen bij elkaar komen i.v.m. de corona. Anders waren er veel meer mensen die mee wilden helpen.

Er werd met veel plezier 860 enveloppen gevuld, voorzien van een beschrijving en een flyer van het Dorpsloket, een plek waar alle dorpsbewoners een beroep op kunnen doen als ze een (hulp)vraag hebben (één van de initiatieven van de dorpscoöperatie)

De enveloppen werden vorige week door 30 vrijwilligers in het dorp verspreid. Corona proof en vele handen maken licht werk!

Vanuit de gemeente Aa en Hunze is een bedrag toegekend om deze actie mogelijk te maken omdat dit past in de Vitamine A-weken. Impuls en Aa en Hunze hebben het initiatief genomen voor de Vitamine A-weken, om te laten zien dat er binnen de maatregelen nog wel veel mogelijk is. Kijk op de inspiratie-kalender wat er allemaal in de gemeente al georganiseerd is.

Ook Gasselternijveen laat regelmatig zien dat er nog wel degelijk iets mogelijk is ondanks de corona!