Sinterklaas heeft zaterdag samen met zijn Pieten een bezoek gebracht aan Gasselternijveen.

Vanaf 13:00 uur maakte hij een rondrit door het dorp, voorafgegaan door de Spil-Express met roeptoeter en natuurlijk vergezeld door zijn Pieten. De inwoners konden hem daardoor al van verre horen aankomen. Ook werden de kinderen opgeroepen vooral naar het Pietenfeest in de Strohalm te komen, dat was georganiseerd door gymnastiekvereniging Olympia. En dat gebeurde volop: zo’n tachtig kinderen bezochten het feest, dat vanwege de coronamaatregelen in twee delen was opgesplitst. Eerst de kinderen vanaf 3 jaar tot en met groep 3 en aansluitend de kinderen van groep 4 tot en met 8.

“Omdat ouders vanwege de huidige maatregelen niet mee naar binnen mochten is er voor de leeftijdsgrens gekozen. Bovendien was het een echt gymnastiekfeest waardoor de veiligheid van de hele jonge kinderen niet gewaarborgd kon worden” legt Kirsten Siegers van gymnastiekvereniging Olympia uit.

De kinderen mochten verkleed langskomen en meedoen met dansen op muziek, sport en spel en parcours. Natuurlijk was er ook wat lekkers geregeld door de huissponsor, Dagwinkel Henk Hoeve uit Gasselternijveen. “De middag is gemoedelijk verlopen en het was een groot succes. De kinderen hebben een mooi parcours gelopen, Ze hebben een dans ingestudeerd voor de Sint en ze kwamen na afloop met stralende gezichten naar buiten toe. En dat is toch waar je het allemaal voor doet”

Bron: De Schakel

foto: Auniek Klijnstra