Sinds een aantal jaren organiseert de ouderraad van obs J. Emmens samen met de leerlingen van groep 5 t/m 8 en het team een pepernoten verkoopactie. Jaarlijks wordt door de ouderraad, leerlingen en leerkrachten van DKC ‘t Kompas voor Pasen een eieren verkoopactie georganiseerd. Beide acties zijn altijd zeer succesvol! 

In het kader van samenwerking hebben de ouderraad van DKC ‘t Kompas en de ouderraad van obs J. Emmens vorig schooljaar besloten de krachten te bundelen en een aantal activiteiten gezamenlijk op te pakken. Bovenstaande verkoopacties worden ook dit jaar samen georganiseerd. De opbrengst wordt verdeeld onder beide scholen. Een mooie samenwerking! 

Vrijdag 19 november 2021 wordt onze jaarlijkse pepernotenactie gehouden. Deze actie wordt georganiseerd door de ouderraden met de leerlingen van groep 5 t/m 8 van beide scholen. De huis-aan-huis verkoop van zakjes pepernoten vindt plaats in Gasselternijveen van 17.00 uur tot 19.00 uur. 

De opbrengst komt ten goede aan alle leerlingen. Van de opbrengst gaan we het schoolplein opknappen. Zo worden er insectenhotels geplaatst en gaan we speelmaterialen aanschaffen. Ook willen we graag een picknicktafel kopen. 

De pepernoten kosten € 2,- per zak en 2 zakken kosten € 3,50. 

Een actie dus voor en door de leerlingen!