De bibliotheek (ook selfservice) in de Spil is gesloten tot 6 april


De PKN heeft aangeraden om in maart geen bijeenkomsten te houden met meer dan 100 mensen. Deze maatregel geldt tot en met 31 maart 2020. Het aantal van 100 mensen zal niet gelden voor onze kleine gemeente maar de kwetsbaarheid van de mensen die komen, is wel reden voor aandacht en we zitten in de kerk regelmatig dicht bij elkaar.
Voor ons is dit reden om ook in Gasselternijveen gehoor te geven aan de oproep van de PKN.


Mededeling namens het bestuur van de voetbalclub. Naar aanleiding van de adviezen van de regering, de RIVM en de KNVB ten aanzien van het Coronavirus heeft het bestuur van de v.v. Gasselternijveen besloten om in ieder geval t/m 31 maart a.s. alle activiteiten op het sportpark af te gelasten. Er zullen voorlopig dus geen wedstrijden, trainingen, kaartavonden enz. plaatsvinden. We hopen op uw begrip.


In verband met het Coronavirus vinden wij het niet verantwoord om het bubbelvoetbal op vrijdag 20 maart in de Strohalm door te laten gaan.

Komende dinsdag staat de jaarvergadering gepland voor de uitvaartvereniging Gasselternijveen. In verband met het Corona virus willen we de vergadering uitstellen. (niet dat we aan de 100 bezoekers zullen komen, maar voorkomen is beter dan genezen) een nieuw datum zal nog worden gepland.


Nieveenster Jongens. Helaas zijn de voorjaarsconcerten i.v.m. het Corona-virus voor dit moment afgelast. Ze worden zo mogelijk verschoven naar een nader te bepalen datum.


De EHBO lessen in maart komen te vervallen

Activiteiten Dorpscoöperatie de Brug. De Huiskamer en de Dorpsmaaltijd zullen in de maand maart niet gehouden worden. Ook de muzikale voorjaarsavond op 20 maart zal niet doorgaan en wordt zo mogelijk verzet naar een andere datum. Als u vragen hebt of hulp nodig bent kunt u bellen met het Dorpsloket: 06-28359841


Verdere activiteiten in de Spil

De maandagmiddag kaartclub zal in de maand maart niet spelen. De schilderles van aankomende dinsdag 17 maart komt te vervallen. De schilderijen expositie wordt later gehouden. “Gekleurd grijs” van 5 april wordt verzet naar een tijdstip later in het jaar.

Hallo dansclubleden, ook wij zullen eraan moeten geloven, we hebben i.o.m. Anda (beheerder van de Spil) besloten om vanaf nu geen dansochtenden en –avonden te houden. Ook de dansavond van zaterdag a.s. gaat niet door.   We hebben met best veel mensen te doen en ook al zijn we niet met de aantallen samen die de norm zijn, gaat het gezond verstand zeggen dat we beter af zijn om voorlopig te stoppen. Tijdens het dansen kom je toch vaak dicht  bij- en aan elkaar.   Onze bedoeling is om de hele maand maart geen bijeenkomsten te organiseren en weer op te starten op 6 en 7 april. Dit kan natuurlijk ook nog wijzigen maar voorlopig houden we ons hieraan.   Ik hoop dat jullie helpen om via Facebook te proberen de buitenstaanders te laten weten dat de dansavond zaterdag niet doorgaat, het zou jammer zijn als er mensen voor niets komen.   We wensen ieder een gezonde 3 weken toe en hopen op snel betere tijden.   Hartelijke groeten Diet en Willem.


De kelder van de Historische vereniging zal tot 1 april gesloten blijven.


MbvO. Tot 2 april zullen ook de gymnastieklessen van MbvO komen te vervallen.