Zoals u in een vorig artikel op ons DP kon lezen komt de ouderhuisvesting in ons eigen Gasselternijveen dichterbij.

De Dorpscoöperatie de Brug heeft het collega van B en W en de voorzitters van de raadsfracties van de gemeente Aa en Hunze een brief gestuurd. In de brief wordt uitgelegd wat de Dorpscoöperatie allemaal geprobeerd heeft om ouderenhuisvesting in het dorp te verwezenlijken.

Zoals u waarschijnlijk wel weet is op enig moment het oog gevallen op het oude gemeentehuis en het achterliggend terrein als een geschikte locatie daarvoor.

Nadat de gemeente twee jaar geleden het oude gemeentehuis gekocht had, is Dorpscoöperatie de Brug gevraagd om de mogelijkheden te onderzoeken. We zullen u alle details besparen, maar dat is een lange weg van vallen en opstaan geworden. Uiteindelijk doen we nu in de brief het voorstel aan het college het oude gemeentehuis onder voorwaarden te verkopen aan één van de twee serieuze investeerders, waarmee we gesproken hebben. Beide partijen hebben verklaard samen met de Dorpscoöperatie de plannen voor ouderenhuisvesting verder te willen ontwikkelen.

Omdat het college, maar ook de gemeenteraadsleden het belangrijk vinden dat voor dergelijke plannen draagvlak bestaat in het dorp, vragen we u hierbij massaal uw steun te laten blijken voor ons voorstel aan het college.

U kunt uw steun laten blijken door te appen, te bellen of te mailen naar:

Steun onze plannen om ouderenhuisvesting in het dorp te verwezenlijken.

Namens het bestuur van Dorpscoöperatie de Brug,

met vriendelijke groet, Henk Nieboer en Piet Wolters