Op 02-02-2022 bestaat het Oranje Fonds 20 jaar! Dat viert het fonds met een bijzondere online-uitzending ’20 jaar ertoe doen’. In dit programma ziet u het uitgebreide gesprek tussen het beschermpaar, Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, en Oranje Fonds-directeur Sandra Jetten en bestuurslid Kim Putters over het belang van verbondenheid in de samenleving. Daarnaast gaat Lisette Wellens (bekend van o.a. Goedemorgen Nederland) in de studio in gesprek met initiatieven die ertoe dóen in onze samenleving.

https://www.oranjefonds.nl/bekijk-hier-onze-live-jubileumuitzending-20-jaar-ertoe-doen-terug

In deze uitzending worden projecten getoond uit 20 jaar Oranje Fonds. Het fonds heeft uit de honderden projecten Hoofdstraat-noord uit Gasselternijveen geselecteerd. U ziet toenmalig prinses Máxima. Zij bezoekt in 2012 Hoofdstraat-noord, één van de winnaars van een Appeltje van Oranje voor het thema ‘GROEN GROEIT’

Sinds jaar en dag staat aan de Hoofdstraat een cultuurhistorische bomenrij. Deze stoofperen zijn op verzoek van de straatbewoners sinds 1992 in beheer bij henzelf. De activiteiten rondom het onderhoud van de perenbomen fungeren als  sociaal bindmiddel  in de buurt. De bewoners snoeien de bomen, plukken gezamenlijk de peren, hangen nestkastjes op en planten krokusbollen.