Over twee jaar is het 80 jaar geleden dat Nederland is bevrijd. Dagblad van het Noorden wil die gelegenheid aangrijpen om een mooie interviewreeks te maken met ooggetuigen van de oorlog. Daarom vragen wij uw hulp:

We zijn op zoek naar bijzondere verhalen uit Drenthe uit eerste hand, bijvoorbeeld van mensen die nog lid zijn geweest van het verzet, die moesten onderduiken of die zich juist aansloten bij NSB of Landstand. Ook zoeken we mensen die op persoonlijk vlak iets aangrijpends meemaakten gedurende de oorlogstijd en daarover kunnen vertellen.

Zijn er personen die wij beslist niet mogen overslaan voor deze reeks? Of verhalen waarvan u zelf vindt dat ze een breder podium verdienen?

Wij zijn blij met alle tips en suggesties! We lezen alles zorgvuldig. Mochten we naar aanleiding van tips in contact willen komen, hoort u zeker van ons. We zien het namelijk als onze laatste kans om de verhalen van de generatie die de oorlog heel bewust heeft meegemaakt te delen en beginnen er, vanwege de hoge leeftijd van de doelgroep, nu al mee.

Alvast hartelijk dank voor het meedenken!

Met vriendelijke groet,

Stef Bekhuis,

Verslaggever | Dagblad van het Noorden