Gymnastiekvereniging Olympia heeft een nieuw bestuur. De bekende gezichten Sonja, Marga en Simone hebben het stokje overgegeven aan Kirsten, Welmoed, Jolanda en Janet.

Wij stellen ons voor:

De nieuwe voorzitter: “Hoi! Ik ben Kirsten Siegers, getrouwd met Bas en moeder van Ilse, Thijs en Anouk. Ik woon sinds 2011 in Gasselternijveen. Naast mijn werk als pleegzorgbegeleider ben ik voorzitter van gymnastiekvereniging Olympia. Als je vragen hebt, mag je me altijd benaderen”

De secretaris: “Mijn naam is Welmoed Rijskamp. Sinds september 2020 ben ik secretaris van de gymnastiekvereniging. Ik zie gymnastiek als een belangrijke basis en wil me daarom graag inzetten voor de vereniging, om gymnastiek en aanverwante sporten voor jong en oud in het dorp te kunnen blijven aanbieden en zo mogelijk het aanbod uit te breiden! Vragen en suggesties zijn welkom via info@gymnastiekverenigingolympia.nl

De penningmeester: “Hoi! Ik ben Jolanda Beuving, woon samen met Bert en ben moeder van Floor en Nienke. Woon sinds 2004 aan de Hoofdstraat in Gasselternijveen. Ik werk in de WZA als verpleegkundige en daarnaast ben ik penningmeester van de club. Dus heb je vragen over de contributie dan moet je bij mij zijn”

Bestuurslid: “Mijn naam is Jannet Homan en samen met mijn man Fabian en dochters Karlijn en Kim woonachtig in Gasselternijveen. Ik werk als regieverpleegkundige in een verpleeghuis en samen met Fabian run ik nog ons eigen bedrijf. Sinds september 2020 ben ik bestuurslid van de gymvereniging. Ik vind het belangrijk dat er een mogelijkheid in het dorp is, voor zowel jong als oud, om te kunnen bewegen. Ik hoop dat we, door in de toekomst verschillenden activiteiten aan te kunnen bieden, weer een bloeiende vereniging kunnen worden in Gasselternijveen”

Terugblik….1 september 2020 tot 31 december 2020……

Met frisse moed zijn we aan dit bestuurlijk avontuur begonnen. Al snel kwamen we tot de conclusie dat het huidig ledenaantal moet groeien om te kunnen blijven bestaan. Hier lag voor ons dan ook de hoogste prioriteit. Ondanks het feit dat de huidige maatschappelijke situatie veel onzekerheid met zich meebrengt en de mogelijkheden voor activiteiten beperkt zijn, kunnen we terugkijken op twee succesvolle acties. Op 15 oktober hebben we een apenkooi georganiseerd. Het was een groot succes met een opkomst van 80 enthousiaste kinderen. Op 3 december werd het Pietendiploma gehaald door 60 kinderen verdeeld over twee groepen. Dagwinkel Hoeve sponsorde de vereniging met pepernoten en strooigoed. Het was een gezellig feest!

We hebben in deze periode 12 nieuwe leden mogen verwelkomen en we hebben veel kinderen gezien die zichtbaar plezier in sport hebben.

Helaas zorgen de huidige maatregelen ervoor dat we in de leeftijd boven de 12 jaar weinig hebben kunnen organiseren. Ook de reguliere groepslessen Bodyfit en Steps op de zaterdagmorgen zijn stilgezet. De alternatieve invulling, samen buiten aan de wandel rondom het mooie Gasselternijveen, konden ook geen doorgang meer vinden.

Toekomst……na 1 januari 2021…

Als nieuw bestuur vinden we bewegen voor iedereen belangrijk. Daarom willen we sporten dichtbij, voor jong en oud, op eigen niveau mogelijk maken binnen onze vereniging. We hebben veel ideeën voor de toekomst. De vereniging bestaat al sinds 1903 en we gaan ons inzetten voor het voortbestaan ervan.

Momenteel ligt er een plan voor een nieuw aanbod. Op de maandagavond Bodypump en Powerpilates en we willen het Nijntje beweegdiploma introduceren voor de allerkleinsten onder ons. Zodra de omstandigheden het toelaten dat we ermee kunnen beginnen maken we dit kenbaar via onze Facebookpagina, het Dorpsportaal en via promotie in o.a. de Dagwinkel.

Meld je alvast aan voor de 1e periode van 8 tot 12 lessen Bodypump en/of Powerpilates (let op: er is een maximum van 15 personen per les!)

We willen het lesaanbod uitbreiden en workshops van enkele weken/maanden aanbieden zodat er voor een ieder een passend aanbod is. Maar waar is behoefte aan? We willen een oproep doen aan iedereen. Heb je een leuk idee of misschien een bekende die een workshop kan en wil verzorgen dan horen we dit graag via bestuur@gymnastiekverenigingolympia.nl

Wil je ons helpen weer te gaan groeien en bloeien, word dan vriend van Olympia!

Mocht u geen lid willen worden maar bent u wel enthousiast over de vereniging en wilt u helpen deze voorziening te behouden in het dorp? Dan kunt u vanaf nu ook donateur worden, vriend van de vereniging. Aanmelden kan via de website Gymnastiekverenigingolympia.nl. Als dank voor de steun om weer te kunnen bloeien ontvangen alle vrienden die zich aanmelden voor 1 april 2021 een pot met vrolijke voorjaarsbollen cadeau!