• Sinds kort zijn de toestellen op de trimbaan goedgekeurd door de gemeente met het voorbehoud dat gebruik is voor eigen risico. Een bord met ‘eigen risico’ wordt nog geplaatst.

 • De vrijwilligers van het Dorpsloket melden dat er steeds meer aanloop komt van mensen met allerlei hulpvragen.
  Er is een onderzoek gestart naar een zgn. kanskaartenactie om mensen attent te maken op regelingen die er zijn, waar je met een minimuminkomen gebruik van kunt maken. Vaak blijkt dat niet iedereen, die er wel recht op heeft, op de hoogte is van de mogelijkheden.

 • De werkgroep ‘groenbeheer’ heeft de oude begraafplaats weer netjes gemaakt, met de complimenten van de gemeente voor dit burgerinitiatief van de coöperatie.
  In het kader van de bestrijding van de eikenprocessierups werden nestkasten opgehangen en bloembollen geplant.
  Door studenten van AOC-Terra werd de natuurspeeltuin onder handen genomen.
  Op het volkstuincomplex aan de Schreierswijk wordt een moestuin aangelegd samen met een 20-tal leerlingen van groep 7 en 8 van CBS ’t Kompas. We zijn erg blij met de hulp van een groep van 11 vrijwilligers die samen met deze kinderen hier aan de slag gaan. 

 • Op vrijdag 20 maart wordt in het kader van ‘In ’t veen sta je niet alleen’ een feestelijke voorjaarsavond gehouden. Iedereen is welkom!
 • Binnenkort wordt een begin gemaakt met het bestrijden van de reuzenbereklauwen langs het fietspad in het Nieveensterbos nabij de Avebe. De gemeente roept hierbij de hulp in van de schapen van mevrouw Hilde Wassenaar. Sinds kort woont zij aan de Hoofdstraat-Noord vlakbij de rotonde. Met haar schaapskudde zal zij de strijd aanbinden tegen deze hinderlijke planten. Het inzetten van de schapen blijkt effectief en een goed voorbeeld van een
  win-winsituatie: de dieren krijgen te eten en de planten worden op den duur geëlimineerd. Deze schapen zijn van het speciale Soay-ras, genoemd naar een eilandengroep in de oceaan bij Schotland. Ze zijn vanouds aangepast aan de barre omstandigheden op deze vrijwel onbegroeide oceaan eilanden.
  Het fietspad blijft begaanbaar, maar er zullen wel veeroosters worden geplaatst en de kudde wordt omheind. De dieren zijn overigens niet gevaarlijk. Bij de ingang van het fietspad komt een informatiebord.

 • De coöperatie denkt en helpt mee in een aantal werkgroepen om 75 jaar bevrijding te vieren. Jong en oud en alles wat daar tussen is, wordt bij de viering betrokken.
  Een overzicht met de activiteiten door het hele jaar 2020 komt eraan.