In het Rijksmonument Protestantse kerk, Vaart 5 te Gasselternijveen, vindt op zondag 24 november 2019 een bijzonder concert plaats door het Veenkoloniaal Symfonie Orkest.

Het concert ‘Muziek en Bevrijding’ is een muzikale en verhalende verwijzing naar 75 jaar vrijheid en brengt je in vervoering door magistrale muziekwerken, gecomponeerd door grootmeesters als Ludwig van Beethoven, Max Bruch en Robert Schumann.

Speciaal voor dit concert geselecteerde werken worden afgewisseld met korte anekdotische vertellingen door Ton Andringa uit Kostvlies, die persoonlijke belevingen van de oorlog vanuit de ogen van een kind, meeslepend gestalte weet te geven.

Dit verhalende concert, dat mede mogelijk gemaakt wordt door de Provincie Drenthe, de gemeente Aa en Hunze en i.s.m. de Historische Vereniging Gasselte, zal worden bijgewoond door de Commissaris van de Koning in Drenthe, mevrouw Jetta Klijnsma.

L. van Beethoven werd geïnspireerd door heldhaftigheid en verzet waardoor de magistrale ‘Ouverture Egmont’ tot stand kwam, M. Bruch verwijst naar verzoening en vergiffenis in zijn fameuze werk: ‘Kol Nidrei’, voor orkest en cello en R. Schumann legde ongekende triomfantelijke thema’s in zijn symfonie no. 4., eindigend in een grote staat van euforie dat tot zijn recht komt tijdens dit aangrijpende concert: ‘Muziek en Bevrijding’.

Het concert begint om 15.30 uur, de kerk is open vanaf 15.00 uur. De entreeprijs is slechts 10 euro, dankzij de provincie Drenthe en de gemeente Aa en Hunze; kinderen tot 12 jaar gratis.
Er zijn beperkt toegangsbewijzen beschikbaar. Om bij de ingang van de kerk teleurstelling te voorkomen strekt het tot aanbeveling om vooraf kaarten te reserveren door een mail te sturen naar secretariaat@vkso.nl Kunt u niet e-mailen, dan kunt u kaarten reserveren door te bellen met MFC de SPIL, 0599-512991.

Namens het VKSO, de Historische Vereniging Gasselte, PKN-kerk Gasselternijveen, MFC de SPIL


Anda Vonk 06-40430820