Zoals zo veel verenigingen in Gasselternijveen heeft MBVO (meer bewegen voor ouderen) ook een Frisse Start gemaakt in het nieuwe seizoen. De provincie Drenthe ondersteunt – via de gemeente Aa en Hunze – organisaties die afhankelijk zijn van vrijwilligers met een subsidie zodat zij een frisse start kunnen maken zodra de coronamaatregelen dat toelaten.

Voor de leden van MBVO betekende dat een fietstocht door de gemeente Borger-Odoorn met als eindpunt ’t Moatie in Gasselte waar we samen hebben gegeten.

Leek het weer aan het begin van de week een streep te halen door de plannen, donderdagmorgen scheen de zon dat het een lieve lust was en stapten de leden om 14:30 uur op de fiets na een kop koffie/thee in de Spil. Met een frisse tegenwind ging het via een omweg langs diverse hunebedden richting Borger. Daar hebben we een stop gemaakt met warme chocolademelk en slagroom.

Na de stop was de zon grotendeels verdwenen achter donkere wolken en vloog er af en toe een zweterig vogeltje over. Na overleg besloten we stilaan weer richting Gasselte te fietsen waar we hadden afgesproken met de leden die niet mee konden fietsen.

Het was een zeer geslaagde middag en avond en iedereen was blij en vrolijk dat, na zo’n lange periode van thuiszitten en niets mogen, we weer gezellig samen iets kunnen ondernemen.

Met dank aan de Frisse Start!