Met trots mag ik mezelf voorstellen op het Dorpsportaal van Gasselternijveen als directeur van ’t Kompas.  Mijn naam is Marike Vast en ik was (en ben) ontzettend blij dat ik met ingang van 1 augustus 2021 Rob mocht opvolgen. 

Ik heb 30 jaar ervaring als leerkracht in het basisonderwijs, in het speciaal basisonderwijs en als directeur in het basisonderwijs. Ook ga ik dit jaar ook starten als auditor in het onderwijs bij CKC Drenthe.

Samen met het team, werken we aan de plannen voor ‘t Kompas. De goede sfeer, veiligheid en geborgenheid zijn meteen zichtbaar en voelbaar als je onze school in stapt. Ik vind het fijn om hier onderdeel van te mogen zijn en hier te werken

Met het team verder bouwen aan een school, waar in een prettige en veilige sfeer talenten worden benut en wordt gekeken naar mogelijkheden en kansen om de beste resultaten te kunnen behalen. Niet alleen op cognitief gebied, maar ook op sociaal-emotioneel gebied. Echt gezien worden, zodat  een kind zich optimaal kan ontwikkelen in een fijne, veilige schoolomgeving: daar sta ik voor!

Dan nog iets over mij persoonlijk. Ik ben 52 jaar en woon in Assen. Daar woon ik met mijn dochter (18 jaar) en Murphy onze hond. Mijn zoon (21 jaar) woont in Arnhem vanwege zijn studie. Naast mijn passie voor het onderwijs ga ik ook graag op reis, geniet ik van de natuur en het buitenleven, wandel ik veel, lees ik regelmatig een goed boek of kijk ik graag een spannende serie. 

Ik vind het belangrijk om betrokken en zichtbaar te zijn. Ik hoop dat u als inwoner van Gasselternijveen en omgeving dat zult merken.

Weet dat mijn deur voor u open staat als u vragen of opmerkingen hebt of iets anders kwijt wilt. Mailen of bellen kan natuurlijk ook naar het mailadres kompas@ckcdrenthe.nl of het telefoonnummer van de school. Ik werk momenteel vier dagen op ‘t Kompas en zal in principe op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag aanwezig zijn.

Ik kijk er naar uit om samen verder te bouwen aan onze prachtige school in het mooie dorp Gasselternijveen! Ik heb vertrouwen in een goede samenwerking en dat we samen er alles aan doen om kind(eren) een mooie schooltijd te bezorgen!

Hartelijke groet, Marike Vast