Bezorgers van de Stichting Maaltijdvoorziening Gasselte e.o. rijden sinds kort in een nieuwe gesponsorde bestelauto.

De presentatie van de nieuwe auto zal tijdens een informele bijeenkomst met sponsoren, die de aanschaf mogelijk hebben gemaakt, plaatsvinden op donderdagmiddag 20 augustus a.s. om drie uur bij MFC de SPIL te Gasselternijveen.

De oude auto was om redenen van bedrijfszekerheid aan vervanging toe.

Om de financiering rond te krijgen en aanschaf mogelijk te maken werden aanvragen om geldelijke bijdragen ingediend bij gemeente Aa en Hunze, provincie Drenthe, Rabobank en TVM Foundation (op voordracht van E. Sipma transport). Alle aanvragen werden gehonoreerd. Dit leverde een totaal bedrag op van maar liefst € 15.500,00!

De nieuwe auto, een Peugeot Partner bedrijfsauto, voorzien van een duidelijke belettering en reclame-uitingen van de sponsoren heeft een moderne look.

Maaltijdvoorziening Gasselte e.o., bij velen beter bekend als “Tafeltje Dekje”, is al jarenlang een begrip en bezorgt vanaf 1988 maaltijden.

Tot de doelgroep behoren merendeels ouderen, mensen die niet meer in staat zijn om voor zichzelf te koken of mensen die tijdelijk even uit de running zijn, bijv. na opgenomen te zijn geweest in ziekenhuis of verpleeghuis. Doch ook voor jongere mensen, die zelf koken niet zien zitten maar toch hechten aan het dagelijks eten van een gezonde maaltijd, kan de maaltijdvoorziening natuurlijk uitkomst bieden.

Het werkgebied bevat de dorpen Gasselte, Kostvlies, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten en Gieterveen.

De voedzame 3-keuze menu maaltijden bestaan uit voor-, hoofd en nagerecht en zijn van het zogenaamde “koel-vers”-type. Hierbij blijven belangrijke voedingsstoffen behouden.

Op maandag, woensdag en vrijdag wordt vóór 12.00 uur bezorgd, ook op feestdagen.

Bovendien kunnen in overleg met diëtisten maaltijden op maat geleverd worden.

Maaltijdvoorziening Gasselte onderscheidt zich van andere maaltijdbezorgers doordat ze volledig draait op vrijwilligers en geen winstoogmerk heeft.

In de persoon van Marjan van der Duin beschikt de stichting over een accurate coördinatrice die cliënten altijd persoonlijk benadert en behulpzaam is bij de intake en het invullen van de keuzemenulijsten. Verder onderhoudt zij dagelijks contact met de keuken van Koks Herberg in Groningen waar de maaltijden worden bereid en is zij de verbindende schakel tussen afnemers en bezorgers.

De stichting heeft in de loop der jaren haar nut in de samenleving bewezen en vormt een onmisbare schakel in de keten van thuishulporganisaties (huisartsen en thuiszorg).

Het sociale aspect is belangrijk. Bezorgers hebben een signaalfunctie en schromen niet om even een praatje te maken met hun vaak oudere cliënten en te vragen hoe het met ze gaat.