Vanaf 11 mei kunnen kinderen weer gedeeltelijk naar school en naar de opvang, maar evenementen zijn door het coronavirus tot 1 september afgelast. De meeste Avond4daagses vallen in deze periode en gaan dus niet door.

Drenthe gezond geeft samen met de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) de mogelijkheid aan de kinderen in Drenthe om de alternatieve Avond4daagse te lopen. Samen met het gezin kunnen kinderen in één week, tussen 1 mei en 1 juli, vier verschillende routes lopen van 5 of 10 kilometer. Met een app kunnen de routes geregistreerd worden en dan krijgen de deelnemers een officieel wandeldiploma van KWBN.

Drenthe gezond wil inwoners van Drenthe gezond laten opgroeien en ouder worden, ook in deze tijd waarin het misschien wel extra belangrijk is. Daarom kijken we vanuit Drenthe gezond naar de mogelijkheden om gezond gedrag zoveel mogelijk te stimuleren. Waar we elk jaar aandacht vragen voor een gezondere Avond4daagse kijken we nu hoe we toch kunnen stimuleren dat kinderen gaan wandelen, uiteraard binnen de maatregelen van de Rijksoverheid. En dus komen we met de alternatieve Avond4daagse.

Wandelen houdt het immuunsysteem gezond. Je kan lekker een frisse neus halen. Je leert je eigen woonomgeving op een andere manier kennen. Nadat je actief bent geweest slaap je beter. Bewegen zorgt ervoor dat je je beter kan concentreren.

De voorwaarden:

  1. Wandel tussen 1 mei en 1 juli de Alternatieve Avond4daagse. Dit doe je door in deze periode in vijf achtereen volgende dagen, 4x een afstand van 5 of 10 kilometer te wandelen. Er mag 1 rustdag tussen zitten.
  2. Hoewel het de Alternatieve Avond4daagse is, mag je ook overdag lopen
  3. Houd je aan de maatregelen van de Rijksoverheid. Loop dus alleen of met je gezin, houd 1,5 meter afstand en als je ziek of verkouden bent blijf dan binnen.
  4. Stuur 4 afbeeldingen(screenshots) in als bewijs dat je 4 verschillende dagen 4 verschillende routes hebt gelopen
    Upload je bewijs op [https://drenthe-beweegt.nl/alternatieve-avond4daagse/] en ontvang van de KWBN (Koninklijke Wandelbond Nederland) en Drenthe gezond een officiële wandeldiploma.
    Gebruik van de app ImageRun
    Om tot vier verschillende routes te komen adviseren wij de applicatie Image Run/eRoutes te gebruiken. Hier kan men routes uitzetten met een gewenst aantal kilometers vanaf een gewenste locatie. Je krijgt altijd drie opties. Onderweg wijst de app de weg en registreert de wandeling. Met een screenshot geldt bewijs voor de gelopen route.