De kinderen van Skid-kinderopvang, openbare basisschool J. Emmens en Dalton Kindcentrum ’t Kompas hebben samen Sint Maarten gevierd.

De scholen waren sfeervol ingericht door leerkrachten, medewerkers en een aantal kinderen. Alle kinderen hadden hard gewerkt om een mooie lampion te maken voor het feest van Sint Maarten. Samen gingen ze voor het eerst in het donker de scholen in om elkaars lampionnen te bewonderen. Groot en klein genoten van de gezellige sfeer en de schitterende lampionnen.

Zo waren er spokenlampionnen, haaien, eekhoorntjes, kwallen en nog veel meer. “Het was erg fijn om op deze manier samen te werken met als doel natuurlijk om kinderen en hun ouders een gezellig kijkje in de scholen te geven” zegt directeur Marike Vast.

Op 11 november hadden alle kinderen van ’t Kompas een viering. Het thema van deze viering was Sint Maarten en het ging over delen. “De kinderen vonden het erg interessant om te horen waarom we Sint Maarten vieren en wie Martinus was.” In kleine groepjes gingen de kinderen daarna aan de slag met een leuke opdracht.