Maandagavond 17 april 2023

Voor de Vrouwen van Nu de laatste bijeenkomst van seizoen 2022 -2023. Wat hebben we in deze periode weer veel kennis kunnen nemen van een verscheidenheid aan onderwerpen. Zaken waar je niet gauw bij stilstaat maar als zo’n spreker dan dieper op een onderwerp ingaat en met enthousiasme de bijzonderheden toont dan wordt het toch ineens allemaal heel interessant en leuk om te weten. Zoals het verhaal over Plaagdieren, of de verhalenverteller natuurfotograaf Geert de Vries en zelfs de lezing over Hart- en Vaatziekte van Diana Sloots was een leerzame aangename avond.

En als afsluiter was daar nu voor uitgenodigd, agent Inge Bulstra. Zij is de nieuwe wijkagent voor de dorpen Gasselte, Gasselterboerveenschemond, Gasselterboerveen, Gasselternijveenschemond en Gasselternijveen. Zij heeft ons uitgelegd hoe haar dagelijkse werk eruit ziet. Helaas hebben ze in de hele provincie veel last van te weinig personeel en materieel. Veel van het beschikbare landelijke budget wordt gebruikt voor de politie in de randstad. Dat alles heeft tot gevolg dat aangiftes of het aanrijden bij calamiteiten langer kan duren dan wenselijk is. Verder eist de administratie zoveel tijd, dat er te weinig tijd voor surveillance overblijft en het kwaadwillende tuig daardoor vaker z’n gang kan gaan.
Dat was meteen een reden voor Inge om te vragen of mensen die in het bezit zijn van een beveiligingscamera of deurbel met camera dat aan de politie willen doorgeven. Dat willen ze graag weten om dat, als er in de omgeving ingebroken of gestolen wordt, ze mogelijk informatie van de camera’s kunnen gebruiken.

Agent Inge vindt, ondanks alle tekorten, haar werk als agent nog steeds het leukst van alles. Ook de dorpen waar ze voor dient vindt ze prettig al is Gasselternijveen wel het meest onrustige dorp van allemaal.
Haar advies is dan ook, mensen, als je het leefbaar wil houden, kijk dan naar elkaar om. Kijk of er hulp nodig is bij iemand, zo ja, meld dat dan alsjeblieft. Ga bij problemen eerst eens met elkaar in gesprek en luister dan ook echt naar elkaar, in plaats van te gaan jennen of erger, laten we het gezellig houden met elkaar. Het was een hele prettige kennismaking met een vriendelijke nieuwe wijkagent. En zo was alles tot en met de laatste avond een prima afsluiting van een goed seizoen.

Op maandag 11 september 2023, begint het nieuwe seizoen van de Vrouwen van Nu. Daarbij bent u van harte welkom om vrijblijvend kennis te komen maken. Wij wensen allen een prettige zomer toe en voor de leden nog veel plezier met de activiteiten fietsen en wandelen die nog gepland staan.
Tot ziens.