Vrijdagmiddag 1 juli presenteerde onze BN-er (Bekende Nieveener), Dorps troubadour en krantenbezorger Andries Middelbos zijn eerste boek, Knooien in ’t duuster in de protestantse kerk in Gasselternijveen.

In zijn eerste boek vertelt Andries over zijn ervaringen als krantenbezorger. Over zijn boek zegt hij:

“Wat kuj ofguunstig weden op de kraantenbezörger die ’s zomers in ’t eerste zunlocht dagbladen bezörgt. Het jassie lös, muziekdoppies in d’oren, ontspannen trappend op een al dan niet elektrische fiets. Intied een aander lig te niksen in berre, stroomt de euro’s bij de bezörger binnen op zien baankrekening. Of zo lek het. Een groot diel van ’t jaor is het duuster as de kraantenbezörger op pad giet. Vaak regent het, is het kold en is de brievenbus niet te vienden. Of kepot. Dan is het, intied ie oe nog ies lekker umdreit, niks aans as knooien in ’t duuster um de kraanten op tied bij de abonnees te kriegen”.  

Andries zong een aantal liedjes en las natuurlijk voor uit zijn boek. In zijn verhalen neemt hij de lezer mee het donker en de kou in en introduceert hij een aantal van zijn “klanten”. Het zou maar zo kunnen dat u zichzelf of uw brievenbus daarin herkent. Maar dat is natuurlijk toeval!

Na afloop van de presentatie was er gelegenheid het boek te kopen en het door de schrijver te laten signeren.

Knooien in ’t duuster kost € 14,95 en is te koop in de boekhandel.