Handen wassen, handen wassen en nog eens handen wassen; drukte, waterballet en filevorming bij de kraan. Alle leerlingen van de scholen in MFC de SPIL te Gasselternijveen moeten enkele keren per dag langs het enkele kraantje in het toilet voor het verplichte handen wassen. Een hoop gedoe, nu de scholen weer volledig aan de gang zijn, met veel tijdverlies tot gevolg. “Vervelend, maar we zullen het ermee moeten doen”, verzuchtten enkele leerkrachten.

In de wandelgangen kwamen de gevolgen van de Coronamaatregelen ter sprake. “Kan ons klusteam hiervoor niet iets verzinnen?”

Roelf Deuring en Joop Veldthuis namen de uitdaging aan en bedachten voor de bovenbouw een verrijdbare wasstraat voor buiten met aan elke kant 3 kranen. Binnen anderhalve week hadden beide heren de kar voor het grote schoolplein klaar, compleet met wateraansluiting en een nieuwe afvoerput naar het riool.

Voor de onderbouw maakten de klusopa’s (zoals ze liefdevol genoemd worden door de kleuters) op het kleuter-plein ook nog een buitenbadkuip voor het handen wassen van de jongste groepen. De bak is niet alleen voor het handen wassen, de kleuters kunnen er ook nog waterspelletjes in doen.

De leerkrachten zijn erg tevreden over de nieuwe voorzieningen; de kinderen wapperen hun handen droog en zitten binnen 5 minuten weer in de klas.

Voor de Beheerstichting is het klusteam, waar ook Nico Eeftingh deel van uitmaakt, zeer gewaardeerd en onmisbaar vrijwilligerswerk. De mannen staan altijd klaar voor acute storingen en helpen kostenbesparend mee aan de opbouw en onderhoud van het centrum.