Donderdag 1 oktober is de Kinderboekenweek op obs J Emmens in Gasselternijveen feestelijk geopend in de grote zaal van MFC de Spil.  Het thema voor dit jaar is, En Toen?

We gaan terug in de tijd, o.a. naar de geschiedenis van ridders en kastelen. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Door spannende verhalen te lezen over ridders, dinosaurussen of over de Oudheid, verplaats je in die tijd en kom je van alles te weten. Een archeologe en handpop Lotte vonden in een tijdmachine allerlei boeken over dit thema. De meesters en juffen lazen vervolgens een klein stukje uit een boek voor.


Deze week staan er nog meer activiteiten op het programma, o.a. een voorleeswedstrijd voor de groepen 7 en 8.
De kinderen zongen samen het lied tik tak tikke tak Tijdmachien, een aanstekelijk nummer over een tijdreis langs dino’s, ridders, jezelf als baby en nog meer! We kwamen tot de conclusie dat je helemaal geen tijdmachine nodig hebt om andere tijden te ontdekken.

Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken! Aan de blije gezichten was te zien dat de leerlingen genoten hebben van de opening.