Het Nationaal ouderenfonds is al zeventien jaar bezig met organiseren van kerstdiners voor ouderen. Dit uitje, dat voor velen een waardevolle en gezellige ontmoeting is, kon dit jaar natuurlijk niet doorgaan. Met de feestelijke kerstbox biedt het Nationaal Ouderenfonds een mooi alternatief.

Dorpscoöperatie de Brug heeft de deelnemers van de Huiskamer in Gasselternijveen aangemeld voor een kerstbox en heeft ze aan huis bezorgd. Ook kregen deze mensen een attentie van Impuls om in deze sobere kerstdagen een lichtpuntje te brengen. De deelnemers waren blij verrast.

In de box zat van alles om kerst thuis zo gezellig mogelijk te maken. Iets lekkers, een cadeautje, een persoonlijk geschreven kerstkaart en een uitnodiging voor een speciale online kerstshow.

Een vrijwillige chauffeur van de Dorpscoöperatie reed op de Spil-Express en samen met Carla IJntema, de activiteiten begeleidster van de huiskamer, konden ze op veilige afstand de box bezorgen en maakten ze een praatje op afstand om op deze manier de ouderen een hart onder de riem te steken.

Dit gebeurde op een ludieke manier. IJntema zat op de rug van een sneeuwman en belde zo aan. Met kerstmuziek op de achtergrond via de megafoon op de bus bood ze de pakketjes aan. De bus was geheel aangekleed in kerstsfeer compleet met dennentakken en twee levensgrote kerstmannen. Tussen de adressen door reed de bus heel langzaam door de straten met gezellige kerstmuziek en een mooie kerstgroet aan alle inwoners van Gasselternijveen namens de Dorpscoöperatie de Brug en Welzijnsorganisatie Impuls.