Doe mee, spek de kas en help MFC de SPIL aan nieuwe speeltoestellen voor de schoolpleinen.

Van maandag 2 t/m 7 maart 2020, is de Jantje Beton Collecte. Dan gaan ruim 40.000 vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen zodat meer kinderen meer kunnen spelen. Ook MFC de SPIL doet mee, omdat 50% van de opbrengst naar onze eigen kinderen gaat.

Het belang van spelen

Spelen is belangrijk. Kinderen moeten bewegen voor een gezonde ontwikkeling. En tijdens het spelen leren ze allemaal belangrijke dingen zoals vrienden maken en omgaan met tegenslagen. Jammer genoeg wordt buiten spelen steeds minder vanzelfsprekend. 3 Op de 10 kinderen speelt niet of slechts een keer per week vrij buiten. Spelen houdt je vrolijk en open tegenover de wereld. Eigenlijk zou iedereen wat meer moeten spelen.

Help de kinderen van Gasselternijveen

De helft van de opbrengsten besteedt Jantje Beton aan speelprojecten in heel Nederland. De andere helft is voor onze eigen scholen en kinderopvang in de SPIL. Die opbrengst is heel erg welkom. Komend jaar willen we daar nieuwe speeltoestellen mee bekostigen. De schoolpleinen van de bovenbouw zijn overigens buiten schooltijden altijd toegankelijk voor alle kinderen uit het dorp.

Collecteren

Wilt u in Gasselternijveen een straat collecteren? Meldt u aan bij Anda Vonk, beheerder MFC de SPIL

0599-512991  06-40430820  beheer@mfcdespil.nl

Doe het voor de kinderen.