Vol verwachting verzamelden de kinderen van Gasselternijveen zich zaterdagochtend 25 november voor Villa Gasselter Nieveen om samen met burgemeester Hiemstra Sinterklaas te verwelkomen.

Maar ze hebben nooit geweten dat Sinterklaas een zus heeft!

In de verte hoorden ze de pietenband aankomen en daarachter reed een witte kleine auto met een grote rode strik. Toen bleek dat niet Sinterklaas in de auto zat, maar Klaasje, de zus van Sinterklaas. Ze vertelde dat Sinterklaas het zo druk had en dat hij haar gevraagd had om naar Gasselternijveen te gaan. Maar al gauw bleek dat  Klaasje ook wel eens in de belangstelling wilde staan. Zij wilde ook wel een keer cadeautjes uitdelen en dat kinderen voor haar liedjes zingen. Dat leverde teleurgestelde gezichtjes op en daarom besloot de burgemeester om Sinterklaas te bellen om te vragen of hij toch naar de Villa wilde komen.

Iedereen kon opgelucht ademhalen want Sinterklaas was namelijk al met een koetsje onderweg. Gelukkig kwam het dus uiteindelijk goed.

Er was tevens een gezellige markt georganiseerd en vrolijke muziek van de Gasselter Blaoskapel.

Op de markt konden de inwoners allerlei producten kopen en bij praten met elkaar. De kinderen konden onder begeleiding van een Pietje in de sportzaal meedoen aan pietengym. Bovendien was er een kleurplatenwedstrijd en maakte burgemeester Hiemstra de prijswinnaars bekend. Het was een gezellige ochtend in Gasselternijveen!