Dorpscoöperatie de Brug helpt ouderen in armoede met Ik-Denk-Aan-Jou steunpakketjes van het Armoedefonds. De Dorps coöperatie de Brug start volgende week (week 3) met het uitdelen van Ik-Denk-Aan-Jou steunpakketjes voor ouderen, die wel een beetje steun kunnen gebruiken.

Met de steunpakketjes, die geschonken worden door het Armoedefonds, wil de dorpscoöperatie de ouderen In Gasselternijveen e.o. deze winter weer een hart onder de riem steken. De pakketjes worden persoonlijk aan de deur overhandigd, zodat er ook weer even sprake is van een contactmomentje.

De dorpscoöperatie doet haar best om de ouderen, vooral sinds de uitbraak van de Corona, niet te vergeten. Dat probeert ze door regelmatig iets langs te brengen, op te bellen of huisbezoek te gaan.

Een van de ouderen bedacht het volgend rijmpje:

Ik woon in Gasselternijveen, een dorpje in het veen, maar door de dorpscoöperatie voel ik mij
nooit echt alleen.

Het Armoedefonds constateert dat de groep ouderen die financieel in de knel komt steeds groter wordt. De stijgende prijzen voor energie en levensmiddelen spelen hierbij een rol.
In totaal gaat het Armoedefonds met behulp van 160 lokale hulporganisaties in Nederland deze winter 7.500 steunpakketten uitdelen. “De impact van armoede op ouderen is extra groot, omdat zij nauwelijks zicht hebben op financiële verbetering en een sociale kring van familie en vrienden vaak ontbreekt”,
aldus Irene Verspeek van het Armoedefonds