Huus van de Taol zöch Liefste Drentse Woord van 2023
Streektaolorganisatie Huus van de Taol zöch dit jaor het Liefste Drentse Woord. Dat döt het Huus
um naost alle akelige dingen die der gaonde bint in de wereld ok een positief geluud heuren te
laoten. Insturen kan op www.huusvandetaol.nl/lief .Aal jaor is der een verkiezing van het Mooiste Drentse Woord, maor dit jaor pakt het steunpunt veur het Drents het aans an. Elkenien die wil kan metandoen um het liefste Drentse woord te kiezen. Lief as in een koosnaam veur een partner, kind, goeie vrunden of (hoes)dieren. Ok een woord wat lief klinkt kan instuurd worden veur het liefste Drentse woord.
Van 1 december tot an 8 december kuj een woord insturen op www.huusvandetaol.nl/lief. Under de inzenders wordt een schier Drents priezenpakket verloot. Op 15 december heur ie op radio Drenthe de vief woorden die het miest inzunden bint, daor kuj dan weer op stemmen. Op 22 december wordt dan het Liefste Drentse Woord van dit jaor bekend maakt.

Huus van de Taol zoekt Liefste Drentse Woord van 2023

Streektaalorganisatie Huus van de Taal zoekt dit jaar het Liefste Drentse Woord. Naast alle akelige dingen die er in de wereld gebeuren wil het Huus hiermee een positief geluid laten horen. Woorden kunnen ingestuurd worden op www.huusvandetaol.nl/lief. Al enkele jaren is er een verkiezing van het Mooiste Drentse Woord, maar dit jaar pakt het steunpunt voor het Drents het anders aan. Iedereen die wil kan meedoen aan de zoektocht naar het liefste Drentse woord. Lief als in een koosnaam voor een partner, kind, goede vrienden of (huis)dieren. Ook een woord dat lief klinkt kan het Liefste Drentse Woord worden. Van 1 december tot en met 8 december kunnen woorden ingestuurd worden op www.huusvandetaol.nl/lief . Onder de inzenders wordt een mooi Drents prijzenpakket verloot. Op 15 december is op radio Drenthe de shortlist van de vijf meest ingezonden woorden te horen. In de stemweek daarna wordt uit die vijf het liefste woord gekozen. Op 22 december wordt dan het Liefste Drentse Woord bekend gemaakt.