Het Hunzetoernooi zal na 58 edities ophouden te bestaan. Voor het bestuur was het een moeilijke beslissing. Na de 50e editie zag je het aantal deelnemende teams voor het veldtoernooi afnemen.

“We leveren een product waarvoor blijkbaar niet veel belangstelling meer is” zegt voorzitter Michel Hazenberg teleurgesteld. “In 2016 zijn we met een nieuwe groep bestuursleden gestart om te proberen het tij te keren. Naast het veldhandbal, waar het toernooi groot mee is geworden, hebben we geprobeerd om het beachhandbal te introduceren. Dat was een geweldig mooie toevoeging aan ons toernooi. Maar door de grote concurrentie van andere toernooien wordt het zowel wat betreft teams als scheidsrechters lastig om het toernooi vol te krijgen”

Het is volgens de voorzitter ontzettend jammer dat ze de stekker er uit moeten trekken. “Zeker voor onze grote, enthousiaste groep vrijwilligers die al jaren hun ziel en zaligheid  in het toernooi leggen is dit een klap. We hadden deze traditie graag voortgezet. Het is echter niet meer haalbaar langer door te gaan”