Op woensdag 11 december jl. kwam het college van burgemeester en wethouders van Aa en Hunze naar de huiskamer in de Spil. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra werd vergezeld door de wethouders Henk Heijerman, Bas Luinge en Co Lambert, gemeentesecretaris Marleen Tent en beleidsmedewerkster Ria Rademaker.

De intentie was om kennis te maken met de mensen in de huiskamer en de mensen van de gemeente wilden van ons weten hoe het is om oud te worden in de gemeente Aa en Hunze. Wij kregen de kans om verbeterpunten en wensen voor en over ons dorp aan te geven.

Carla sprak een welkomstwoord en de bezoekers stelden zich voor. De bedoeling was om te gaan ‘High Tea-en’ en gezamenlijk de lekkere dingen daarvoor te gaan klaarmaken.

Per twee personen kregen we een receptje en de ingrediënten daarvoor konden we ophalen vanaf het keukenblok. Zo togen we aan de slag. Er ontstonden gezellige gesprekken en de mooiste creaties werden klaargemaakt.

Daarna moesten de lekkere hapjes natuurlijk ook worden genuttigd, samen met ettelijke potten thee. De tafel was gedekt met mooie kopjes en schoteltjes, leuke schaaltjes, ouderwetse theeblikjes en prachtige theepotten uit Anda’s vitrinekast.

Wat was het gezellig…. en lekker!

En dan de verbeterpunten. Zo hadden veel mensen last van de rommelige trottoirs, ontstaan door het aan leggen van de kabels voor sneller internet. Vooral mensen, die met een rollator lopen, hebben daar moeite mee. Maar die klus is nog niet opgeleverd. Dus nog even geduld. Alles wordt daarna weer netjes  in orde gemaakt. Zo passeerden er nog een aantal zaken de revue, waarop de mensen op gepaste wijze een antwoord kregen.

We deden ook nog een kennisquiz over de gemeente. Alie Ellen werd de winnares en kreeg een jubileumboek over de voetbalvereniging Gasselternijveen.

Ik had in de krant gelezen, dat de gemeente veel nestkastjes voor vogels wil gaan ophangen, dit i.v.m. de processierupsen. Ik woon sinds kort in een appartement midden in het dorp en voor mijn raam staat een eikenboom. Het leek me leuk om daar een nestkastje aan te krijgen. Die wens kon wel worden vervuld. De volgende dag stond Piet Wolters voor de deur en kwam met een nestkastje aanzetten. De dinsdag daarop heeft Bert, vrijwilliger in de huiskamer, het kastje aan de boom gespijkerd. Over Overtoom gesproken. En nu maar hopen, dat de vogeltjes komen.

Het was die woensdag en een al gezelligheid en het college heeft het ook zo ervaren hebben ze laten weten.

Riekie Kuik