De voetballers van Gasselternijveen staan dit seizoen onder leiding van een nieuwe trainer. Nadat Robert Oosting de roodhemden na dertien jaar naar de derde klasse loodste, is het nu aan oefenmeester Johan Hollen om van ‘Nieveen’ een stabiele derdeklasser te maken. Hollen is dit seizoen behalve hoofdtrainer van Gasselternijveen ook trainer van NWVV uit Nieuw Weerdinge overigens.
‘Deze club zit echt in de lift’ De eerste weken van Hollen bij zijn nieuwe club zijn hem uitstekend bevallen. ‘ De club zit echt in de lift. Dat merk je aan alles. Wat dat betreft heeft Robert Oosting echt iets moois achtergelaten. Waar ik als trainer bijzonder blij mee ben is de trainings-opkomst. Ik heb twintig man in de selectie en die willen allemaal twee keer in de week trainen. En dat is in deze tijd best bijzonder en is iets waar ik als trainer natuurlijk erg blij mee ben.’

Handhaving is het primaire doel De selectie van Gasselternijveen onderging amper veranderingen. ‘Ik heb een jonge groep spelers, veelal in de leeftijd tussen de 20 en de 25 jaar. Er zit zeker nog rek in de selectie, zo is mijn indruk. Natuurlijk zal het aanpoten worden in de derde klasse. Zeker omdat er sprake is van een versterkte degradatieregeling. Handhaving is dan ook ons eerste doel. Vervolgens willen we graag een stabiele derdeklasser worden. Een aantal tegenstanders ken ik nog van vorig seizoen uit de vierde klasse. Verder weet ik bijvoorbeeld dat Raptim een stabiele ploeg heeft en voor de rest laten we ons verrassen. We zullen het toch echt zelf moeten doen. Ik heb er in elk geval vertrouwen in’, besluit Hollen, die ondertussen al 22 jaar als trainer in het amateurvoetbal actief is.

Bron: Weekin Weekuit