De IJsvereniging Oostermoer mag zich verheugen in een grote populariteit want men kan terugzien op een zeer geslaagd schaatsweekend. Vanaf donderdagmiddag 11 februari gaven de ijsmeesters groen licht voor de ijsbaan. Met medewerking van de plaatselijke brandweer en een groot aantal vrijwilligers was er gezorgd voor een ijsvloer waarop goed kon worden geschaatst.
Over belangstelling viel niet te klagen want, met zaterdag als drukste dag, brachten maar liefst 1.670 mensen een bezoek aan de fraai gelegen 400-meter baan aan de Boerdijk. Het ijsclubbestuur had in verband met het geldende Coronaprotocol handen vol werk om alles in goede banen te leiden maar slaagde hierin ruimschoots. Kortom de organisatie stak perfect in elkaar.


Om coronaproof te werken moest aan een aantal eisen worden voldaan. Zo moesten in- en uitgang van elkaar zijn gescheiden en mochten er niet meer dan 125 mensen tegelijkertijd op het ijsbaanterrein aanwezig zijn. Om zoveel mogelijk aan de 1½ meter afstandseis te kunnen voldoen, werd er door bestuursleden toezicht gehouden bij het onderbinden van de schaatsen.
Er was een dagindeling in bloktijden gemaakt waarbij er gedurende 2 uren achtereen kon worden geschaatst. Zodoende kwam iedereen ruimschoots aan zijn trekken. Via de website
konden schaatsliefhebbers zich vooraf met het gewenste aantal personen aanmelden en dat werkte prima.

Met steeds een beperkt aantal schaatsers op de baan en muziek op de achtergrond was het een gezellig sfeertje en toch coronaveilig op het Nieveenster ijs.


Na vele maanden in huis opgesloten te hebben gezeten en verstoken te zijn van activiteiten, konden de Nieveensters immers wel een verzetje gebruiken. Schaatsen op de ijsbaan in een sfeervol winters sneeuwlandschap kwam daarom als geroepen!
Mooi was het om te zien dat de Nieveensters zich over het algemeen goed aan de regels hielden. Dat verdient een compliment!

Een compliment komt zeker ook toe aan het bestuur van de ijsclub en de vrijwilligers voor de inspanning die werd geleverd om het iedereen zoveel mogelijk naar de zin te maken. Het leverde de vereniging geen windeieren op want de secretaris en penningmeester konden maar liefst 32 nieuwe leden bijschrijven. Een mooie opsteker en al met al een geslaagd
schaatsweekend!