………ondanks de regen!

Zondag 29 september a.s. organiseerde dorpscoöperatie De Brug samen met MFC De Spil een dorpsbrunch voor alle inwoners van Gasselternijveen.

De dorpsbrunch stond in het teken van ontmoeten en verbinden, iets waar de dorpscoöperatie zich ook graag voor beijveren wil. Bij de voorbereiding was gebruik gemaakt vaneen hele reeks buurtvertegenwoordigers, die hun naaste buren persoonlijk uitgenodigd hadden.

Vanwege het slechte weer moest weliswaar uitgeweken worden naar de sportzaal, maar dat bleek geen enkel afbreuk aan de belangstelling te hebben gedaan. Ruim 250 mensen waren afgekomen op de overheerlijke brunch, die dankzij royale sponsoren gratis aangeboden kon worden.

Voor de muzikale omlijsting zorgden de Nieveenster Jongens, die zichtbaar genoten van de thuiswedstrijd.  

Omdat de dorpsbrunch in het teken stond van elkaar ontmoeten, was de inwoners ook gevraagd om allemaal een bescheiden zwerfkeitje mee te nemen.  M.b.v. de keitjes zal een ingenieus ontmoetingsbankje geconstrueerd  worden, dat een plekje gaat krijgen op het plein bij het MFC.

Tijdens de brunch werd ook de nieuwe website van dorpsportaal Gasselternijveen gepresenteerd. Het nieuwe er aan is dat de websites van dorpscoöperatie De brug en van MFC De Spil er in opgenomen zijn. Alles over het dorp Gasselternijveen is nu op een website te vinden.

Wethouder Heijerman, die ook uitgenodigd was, sprak lovende woorden aan zowel het adres van de dorpscoöperatie als MFC De Spil.

De aanwezige inwoners waren allemaal zonder uitzondering enthousiast en gaven aan dat de dorpsbrunch zeker voor herhaling vatbaar is.