Vrijdagavond 7 oktober jl. hebben dorpscoöperatie de Brug in Gasselternijveen en al haar vrijwilligers op feestelijke wijze afscheid genomen van de coördinator van de Huiskamer en buurtwerker Carla IJntema.

Carla was met een smoes naar MFC de Spil in Gasselternijveen gelokt, waar ze totaal overdonderd door een volle zaal op grootse wijze werd onthaald.

In gezelschap van ruim 60 vrijwilligers en genodigden kon ze, na een voorafgaande broodmaaltijd, luisteren naar lovende toespraken van Annet Lammersen, directeur van welzijnsinstelling Impuls en Kiena ten Brink, wethouder van Aa en Hunze.

Daarna werd ze door de vrijwilligers van de verschillende werkgroepen van de coöperatie getrakteerd op een aantal bijzondere liedjes, fraaie gedichten en leuke sketches. Natuurlijk ging Carla niet met lege handen naar huis . Ze werd overladen met cadeaus, waaronder en fraai beeldje, dat op treffende wijze de verbinding en samenwerking, het handelsmerk van Carla, symboliseerde.

Hoewel volgens een bekende wijsheid niemand onmisbaar is, zullen heel veel inwoners van Gasselternijveen haar enorm missen. Gelukkig is haar opvolgster bekend en die zal m.i.v. 1 november a.s. het stokje van Carla overnemen.